23948sdkhjf

Toyota-forhandlere til kamp for miljøet med solceller og horisontale vindmøller

I 2050 vil bilfabrikanten Toyota udlede nul CO2 i Europa, mens virksomheden på globalt plan vil reducere CO₂-udslippet med mindst 90 procent.

Det fortæller Toyota i en pressemeddelelse.

Miljøindsatsen involverer alle Toyotas fabrikker og kontorer i hele verden til bilproducentens bildesignere i Nice, Tokyo og Californien og hver enkelt lokale bilforhandler i Danmark.

Alle Toyota-forhandlere og værksteder er derfor – som det eneste danske bilforhandlernetværk – netop blevet ISO14001-miljøcertificeret.

Som led i en stor global miljøindsats har alle 27 Toyota-forhandlere og mekanikere forpligtet til at tage et miljømæssigt ansvar i deres daglige arbejde.

- Alle vores forhandlere og mekanikere har fokus på energiforbedringer. Vi holder fx øje med, at vandforbruget bliver reduceret og har også et skarpt fokus på håndteringen af normalt og farligt affald med henblik på korrekt afskaffelse og evt. genanvendelse, siger Anders Tystrup, pressechef hos Toyota Danmark.

Ud over at følge ISO-miljøkravene har mange Toyotas forhandlere selv sat gang i grønne initiativer.

Toyota i Køge arbejder fx både med solceller og horisontale vindmøller. Desuden har man fokus på beplantningen på grunden, hvor arealer med sten bliver skiftet ud med beplantning.

Næste store projekt sker inden for tre år, hvor forretningen får nyt tag, der kan opsamle regnvand, som kan bruges til både vaskehal og toiletter.

De lokale miljøindsatser er en del af bilgigantens store globale ’Miljøudfordring 2050’.

- Som en af verdens absolut største bilproducenter ønsker vi at gå forrest og tager ansvar for miljøet. Vores biler skal bygges af genanvendelige og bæredygtige materialer, vores fabrikker skal bruge vedvarende energi, og vi vil minimere vores vandforbrug samt sikre, at bilerne skrottes, så miljøet ikke tager skade. Og så arbejder vi målrettet på at øge bevidstheden om bæredygtighed samt beskytte natur og dyr i de lokalområder, hvor vi har fabrikker bl.a. i samarbejde med NGO’er og naturfredningsforeninger, siger Anders Tystrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172